Certificare energetică

Află răspunsuri utile pentru cele mai frecvente întrebări despre certificatul energetic.

Certificatul de performanță energetică al unei clădiri este un document tehnic cu caracter informativ, ce atestă performanța energetică a unei clădiri, urmărind declararea și afișarea performanței energetice a acesteia. Este eticheta care ne clasifică locuința în raport cu energia pe care o consumă.

De la 19 iulie 2013, certificatul energetic a devenit obligatoriu la vânzarea, închirierea, renovarea majoră a unei clădiri sau pentru imobilele care se construiesc.

Dacă sunteți proprietarul unei locuințe sau al unui alt imobil și doriți să o închiriați sau să o vindeți, trebuie să obțineți acest act și să-l prezentați persoanelor interesate.

Pentru categoriile de clădiri care se construiesc, certificatul se elaborează prin grija investitorului/ proprietarului și se cuprinde în documentația pentru recepția la terminarea lucrărilor, păstrându-se la cartea tehnică a construcției sau de proprietar până la constituirea acesteia.
Pentru categoriile de clădiri care se vând sau se închiriază, certificatul se elaborează prin grija proprietarului și se prezintă la încheierea contractului de vânzare-cumpărare, respectiv a contractului de închiriere.

Certificatul este eliberat proprietarului, iar proprietarul îl pune, după caz, la dispoziția potențialului cumpărător sau chiriaș.

  • Locuințe individuale/case;
  • Blocuri de locuințe 
  • Birouri/ spații comerciale
  • Școli, grădinițe, instituții de învățământ
  • Instituții medicale
  • Construcții dedicate activităților sportive
  • Alte tipuri de imobile care care consumă energie.

Prețul certificatului depinde de clădirea care urmează să fie certificată și de informațiile și datele disponibile care sunt furnizate către S.C. GENERAL PROIECT 2000 S.R.L.

La S.C. GENERAL PROIECT 2000 S.R.L întrunim experiența necesară pentru a vă ghida prin certificarea energetică a acelor clădiri care îndeplinesc cerințele necesare, conform celei mai recente actualizări normative, evitând astfel eventualele penalități cu care vă puteți confrunta.

a

Ai nevoie de certificat energetic pentru vânzare-cumpărare, închiriere sau recepția lucrării?

Obține certificarea energetică a clădirii cu sprijinul nostru!
Te ajutăm cu informațiile și actele necesare pentru obținerea unui certificat energetic!

a

Scroll to Top